صفحه اصلی > بهداشت محیط > بهداشت محیط بیمارستان > پسماندهای عفونی و ویژه 
پنج شنبه ٠٤ خرداد ١٣٩٦

کاربر گرامی جهت دسترسی کامل به تمامی قسمت های پورتال معاونت از مرورگر Mozilla Firefox استفاده نمایید ---->  دانلود مرورگر

ایمنی غذا ، از مزرعه تا سفره
اوقات شرعی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 1106
 بازدید امروز : 185
 کل بازدید : 946536
 بازدیدکنندگان آنلاين : 10
 زمان بازدید : 2/1719
پسماندهای عفونی و ویژه

مقدمه و اهميت موضوع :

عفونتهاي بيمارستاني از زمانيكه بيمارستان تاسيس شد مسئله ايجاد كرده است براي جلوگيري از گسترش بيماريها و كنترل عفوتهاي بيمارستاني در قرن هيجدهم بيماران را بر حسب نوع بيماري در بيمارستان بستري مي كردند در سال 1854 فلورانس نايتينگل با برقراري نظام سلامتي در بيمارستانهاي نظامي مرگ و مير را از 50% به 2/2% تقلیل داد  پاستوردخالت ميكروبها را در ايجاد عفونت بيان نمود و لیسترضدعفوني را در اعمال جراحي معمول كرد بزرگترين كاهش مرگ و مير ناشي از عفونتها موقعي شروع شد كه نظام سلامتي و بهداشت محيط و گندزدائي معمول گرديد پس از كشف آنتي بيوتيكها طرز تفكر ديگري در بين كاركنان بيمارستان ها پيدا شده و آن اين بود كه آلودگي ميتواند بوسيله آنتي بيوتيكها مهار شود ولي استفاده مداوم و مستمر از آنتي بيوتيكها باعث شد كه ميكروبهاي مقاوم به آنتي بيوتيك در محيط بيمارستان ها پديد آيد كه خود مقدمه اي بر بوجود آمدن واحدهاي بهداشت محيط در بيمارستان ها بود كه امروزه با پيگيريهاي انجام شده در كليه بيمارستانها پست كارشناس بهداشت محيط يا كارشناس كنترل عفونتهاي بيمارستاني داير شده است و در سطح استان در 24 بيمارستان پست های كارشناس بهداشت محيط  و کارشناس بهداشت حرفه ای فعال گرديده و در بقيه بيمارستانها درشرف بكارگيري هستند كه اميد است با بكارگيري نيروهاي متخصص در آينده مشكلات موجود بهداشت محيطي بيمارستانها مرتفع و شاهد ارتقاء شاخصهاي وضع موجود باشيم .

عنوان شاخص

درصد بيمارستانهاي داراي آب مصرفي مطلوب

درصد بيمارستانهاي داراي جمع آوري زباله مطلوب

درصد بيمارستانهاي داراي جمع آوري فاضلاب مطلوب

درصد بيمارستانهاي داراي رختشويخانه مطلوب

درصد بيمارستانهاي داراي آشپزخانه مطلوب

تعداد بيمارستانهاي فعال در سطح استان

درصد بیمارستانهای دارای بخش های بهداشتی

شاخص موجود در سال 92

100

83.3

90

77.42

90

30

86.67

ردیف

نام بیمارستان

تعداد دستگاه

بی خطر ساز

وضعیت دستگاه

 بی خطر ساز

 

نوع دستگاه

بی خطر ساز

آخرین اقدامات

1

امام خمینی (ره) ارومیه

2

فعال

هایدرو کلاو- اتوکلاو

 

2

امام رضا (ع) ارومیه

2

فعال

هایدرو کلاو- اتوکلاو

 

3

طالقانی ارومیه

1

فعال

اتوکلاو

 

4

شهید مطهری ارومیه

1

فعال

هایدرو کلاو

 

5

بیمارستان 523 ارتش

1

فعال

اتو کلاو

 

6

شهید عارفیان

1

فعال

هایدرو کلاو

 

7

شفا

-

-

-

قرارداد با بخش خصوصی دارای دستگاه بی خطر ساز

8

صولتی

-

-

-

قرارداد با بخش خصوصی دارای دستگاه بی خطر ساز

9

سیدالشهداء (ع) ارومیه

1

فعال

هایدرو کلاو

 

10

آذربایجان ارومیه

1

فعال

هایدرو کلاو

 

11

رازی ارومیه( روانپزشکی )

-

-

مطابق دستور العمل وزارت بهداشت دستگاه نیاز نمی باشد

قرارداد با بخش خصوصی دارای دستگاه بی خطر ساز

12

امام خمینی (ره)سردشت

1

فعال

هایدرو کلاو

 

13

امام خمینی (ره) نقده

1

فعال

اتو کلاو

 

14

خاتم الانبیاء  (ص)سلماس

1

فعال

هایدرو کلاو

 

15

عباسی میاندوآب

1

فعال

هایدرو کلاو

 

16

حضرت فاطمه(س)  میاندوآب

1

فعال

هایدرو کلاو

 

17

شهید راٍثی شاهیندژ

1

فعال

هایدرو کلاو

 

18

امام خمینی (ره) مهاباد

1

فعال

اتو کلاو

 

19

شهید قلی پور بوکان

1

فعال

هایدرو کلاو

 

20

قمر بنی هاشم خوی

1

فعال

هایدرو کلاو

 

21

آیت الله مدنی خوی

1

فعال

هایدرو کلاو

 

22

نبی اکرم (ص) اشنویه

1

غیر فعال

دستگاه هایدرو کلاو  خریداری شده

احداث جایگاه در دست اقدام

23

فجر ماکو

1

فعال

هایدرو کلاو

 

24

امام خمینی (ره) پیرانشهر

1

غیر فعال

دستگاه هایدرو کلاو  خریداری شده

احداث جایگاه در دست اقدام

25

شهداء شوط

1

فعال

هایدرو کلاو

 

26

شهدآء تکاب

1

فعال

هایدرو کلاو

 

27

شهید بهشتی چالدران

1

غیر فعال

دستگاه هایدرو کلاو  خریداری شده

احداث جایگاه در دست اقدام

28

امام خمینی (ره) پلدشت

1

غیر فعال

 دستگاه هایدرو کلاو  خریداری شده

احداث جایگاه در دست اقدام

29

امام خمینی (ره) چایپاره

1

غیر فعال

دستگاه هایدرو کلاو   خریداری شده

احداث جایگاه در دست اقدام

30

فاطمه الزهراء (س)  نقده

1

غیر فعال

دستگاه هایدرو کلاو خریداری شده

احداث جایگاه در دست اقدام

 

 

کتاب جامع بهداشت عمومی - عفونت های بیمارستانی و راه های کنترل آنها

بهداشت مواد غذایی در بیمارستان